BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nye PC-prosessorer nøyer seg med en halv watt

Intel har klargjort nye Celeron- og Pentium-prosessorer beregnet på små bærbare PC-er. De nøyer seg med 1 volt spenning og forbruker under en halv watt energi.

31. jan. 2001 - 06:28



Intel betegner teknologien som et gjennombrudd. Tidligere utgaver av SpeedStep-prosessorer har så vidt greid å krype under en watt i energiforbruk.


De nye prosessorene er beregnet på de tynneste bærbare PC-ene, det vil opptil 25 millimeter, med en vekt som ikke overstiger halvannen kilogram. Pentium- og Celeron-utgavene rettes mot hver sin pris- og ytelseskategori. Pentium-varianten selges i volum til 208 dollar per stykk, mens prisen på Celeron-modellen er 118 dollar.

Det pågår et intenst kappløp mellom Intel, Advanced Micro Devices (AMD) og Transmeta for å vinne fram i det stadig voksende markedet for energigjerrige prosessorer for Windows-baserte bærbare PC-er.

Flere server-prosjekter med Transmetas Crusoe-prosessor gjør det sannsynlig at det samme kappløpet vil komme innen servere, selv om verken Intel eller AMD har tatt denne utfordringen ennå.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra