BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nye piloter fra 3Com

3Com lanserte denne uken to nye håndholdte datamaskiner. Palm V er den hittil letteste Palm-enheten fra 3Com, mens Palm IIIx skal være spesielt tilpasset bedriftsmarkedet gjennom blant annet større minne. Begge modellene har nytt operativsystem.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
25. feb. 1999 - 13:58
3Com Palm V.
3Com Palm V.

3Com lanserte denne uken to nye modeller i selskapets Palm-serie. Palm V er den hittil letteste håndholdte datamaskinen fra 3Com med sine 140 gram. Enheten er 10 mm tykk og har ved normal bruk en batterilevetid på omtrent en måned. Batteriet er litium-basert og er innebygget i enheten. Det lades automatisk når enheten plasseres i den medfølgende bordladeren. Bordladeren brukes også for synkronisering av data mot en vanlig PC.

Palm V har 2 MB lagringsminne.

Palm IIIx er en videreutvikling av Palm III og er laget med tanke på brukere og organisasjoner som trenger ekstra lagringskapasitet for data. Enheten har 4 MB lavenergiminne som skal forlenge levetiden til batteriet. Enheten skal ha et internt ekspansjonsrom hvor man kan montere for eksempel enda mer minne.

3Com Palm IIIx.
3Com Palm IIIx.

Palm IIIx skal også ha raskere prosessor en Palm III - 16 Mhz EZ Dragonball fra Motorola. Formatet er det samme som for Palm III og vekten er 175 gram.

Mens Palm IIIx er kompatibel med dagens Palm-tilbehør fra 3Com, er det lansert nytt tilbehør for Palm V. Dette inkluderer et 33,6 Kbps modem til omtrent 1500 kroner inkludert mva.

Begge datamaskinene skal være utstyrt med nye bildeskjerm som skal ha høyere kontrast og mer lesbar tekst. Begge modellene bruker operativsystemet Palm OS 3.1. De leveres med flere programmer for personlig planlegging og er e-postkompatible med blant annet Microsoft Exchange og Outlook, samt Lotus cc:Mail og Eudora Pro. Det finnes også en rekke tredjepartsprodukter for tilknytning til stort sett alle de øvrige e-postapplikasjonene på markedet.

Anbefalt utsalgspris for Palm V er 4795 kroner, mens Palm IIIx vil koste 3895 kroner. Begge modellene vil bli tilgjengelige i Norge i midten av mars.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.