BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nye projektorer i vente

Ask presenterete i stillhet prototyper på to nye projektorer på den amerikanske InfoComm-messen i juni. De nye produktene har skapt store forventninger rundt aksjen.

Eirik Flaa
7. juli 1997 - 18:42

Det er TDN Finans som melder dette.

På InfoComm messen i Los Angeles i begynnelsen av juni, viste Ask frem prototyper på to nye projektorer. Den ene, kalt A6, er en forbedring av A4 projektoren men med høyere oppløsning. I motsetning til A4s SVGA-oppløsning kan den nye projektoren varte opp med XGA. Størrelsen på A6 er den samme som A4, med en overflate på størrelse med et A4 papir. Prisen på A6 vil trolig ligge 25-30 prosent over A4, som i dag selges for mellom 60 og 65 tusen norske kroner.

Den andre Ask-nyheten er en, i fysisk forstand, noe større projektor. Denne er beregnet for fast-montering og har en såkalt SXGA-oppløsning, som er nivået over XGA.

Ask har allerede fått mye oppmerksomhet rundt sine nye produkter, og ifølge TDN Finans har de ervervet hele 25 nye forhandlere i etterkant av InfoComm-messen. Kursen på Ask-aksjen har også fått merke dette, og har i løpet av siste måneden steget med 13 prosent. Administrerende direktør i Ask, Ole Jørgen Fredriksen, sier til TDN at forventningene i markedet er svært optimistiske, og generelt vanskelig å innfri.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.