JUSS OG SAMFUNN

Nye spekulasjoner om Spray-oppkjøp

Fredag går fristen for den svenske UMTS-lisensen ut, og spekulasjonene om hvem som hopper i seng med hvem intensiveres. Blant annet skal bredbåndsselskapet Utfors være interessert i Spray- sammen med Deutsche Telekom.

Sigvald Sveinnbjørnsson
30. aug. 2000 - 08:41
Dagens IndustriUtforsSpray
Deutsche Telekom


En av de største eierene i Utfors er det norske investeringsselskapet Norsk Vekst

- Jeg har ingen kommentar til dette, sier styreformann i Utfors, Sven-Christer Nilsson til Dagens Industri.

Heller ikke administrerende direktør, Jan Werne i Utfors, ønsker å kommentere om selskapet er i forhandlinger med Spray.

Ifølge Dagens Industri sier Werne at selskapet er i samtaler med en rekke innholdsleverandører for fylle på sitt kommende UMTS-nett. Men han aviser at Spray er et innholdsselskap, men snarere en distributør og dermed en konkurrent til Utfors.

- Jeg anser medieselskap som Bonniers og Schibsted for å være innholdsleverandører. Ikke Spray, sier Werne.

Det har den siste tiden vært spekulert i hvem som er i samtaler med Spray. Et av de heteste tipsene er T-Online, Internett-selskapet til Deutsche Telekom. Det spanske teleselskapet Telefonica skal også ha vært innblandet i samtaler, men disse skal etter sigende ha strandet.

Les mer om Telefonicas interesse for Spray:
Spray på ønskelisten til spansk telegigant
Yahoo!America Onlinedigitoday.no
Les mer:
Tyskere lukter på Spray

Det er først og fremst portalselskapet Spray Network som er av interesse for oppkjøpere. Dette selskapet eier for eksempel Nettavisen samt portaler rundt om i Europa. Det svenske selskapet Investor AB er tungt inne på eiersiden i Spray, og har sprøytet inn nærmere 500 millioner svenske kroner i selskapet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.