BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nytt finsk mobilkupp

Finske Sonera vil engasjere seg innenfor flere europeiske mobilmarked. Mandag fikk et konsortium der Sonera inngår tildelt en av de fire spanske UMTS-mobillisensene.

Frode Eriksen
13. mars 2000 - 12:24

De fire lisensene blir tildelt de tre eksisterende aktørene, samt konsortiet Xfera der Sonera og tyske Mannesmann som deltar med mindre andeler i et konsortium ellers dominert av entrepenørselskap. Xfera ledes av det franske teleselskapet Vivendi, og eiersammensetningen i konsortiet er Vivendi (27.5%), det spanske entrepenørselskapet ACS (20%), Sonera (15%), Mannesmann (7%), spanske Mercapital (17.6%), Acesa, (7.9%), og Ahorro Corporacion Financiera (5%).

De tre andre UMTS-lisensene ble tildelt Telefonica , Airtel og Retevision. Airtel er i ferd med å bli kjøpt opp av britiske Vodafone, mens Telecom Italia har en stor eierandel i Retevision.

Sonera deltar for tiden i flere europeiske mobilkonsortier, hvorav ett for tiden byr på en av de nye fem britiske mobillisensene.

UMTS (Universal Mobile Telecommunications System) er neste generasjon mobiltelefoni. Alle EU-land skal ha tildelt lisensene i løpet av 2001.

Det spanske mobilmarkedet består av vel 15 millioner kunder og har for tiden en penetrasjon på 15 prosent.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra