BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nytt millionkrav fra og mot Enitel

Mens Enitel har fremmet et krav mot Mohn Drilling AS på 60 millioner kroner, fremmer Mohn Drilling et motkrav på 104 millioner kroner.

Frode Eriksen
16. aug. 2001 - 15:03
EnitelMohn Drilling AS

Enitel har vurdert kravet fra Mohn Drilling og avviser det i sin helhet. Enitel mener at kontraktsforholdet ble brutt som en følge av forsinkelser og mangler ved det arbeid Mohn Drilling utførte, via de opprinnelige underleverandørene som hadde kontrakt med Mohn Drilling AS.

I juni fremmet Catch Communications AS et krav mot Enitel på 128 millioner kroner av Enitel for mislighold av en kontrakt. Kravet er knyttet til en avtale der Catch forplikter seg til å levere et antall aksesser til Enitel, og der Enitel forplikter seg til å levere samband mellom byer og tettsteder til Catch. Enitel kommenterte i juni dette kravet med at en ikke aksepterte det, men at en skulle vurdere det.

Enitel har også krevd penger, blant annet fra Telenor. I vår forliket Enitel og Telenor i en sak gjeldende forsinkelse i overføring av fast forvalgs-kunder. Kravet var 120 millioner kroner, men saken ble forliket med en erstatning på 12 millioner kroner. Dette var likevel sju millioner over den maksimalrammen standardavtalene som Telenor opererer med gir adgang til.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.