BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nytt våpen mot makrovirus

Norman Data Defence vil til høsten lansere sertifiserte makroer, ett nytt konsept som gjør det mulig for å forhåndsdefinere lovlige makroer. Selskapet som tidligere har innrømmet å ha slitt med oppdateringen av sine virusprodukter, hevder nå å være best på akkurat denne typen virus.

Eirik Flaa
27. mai 1997 - 15:12

Norman Data Defence lanserte 14. april i år en dedikert modul, Cats Claw, som skulle ta knekken på 555 kjente makrovirus, men selskapet er likevel blitt kritisert for ikke å ha vært bra nok oppdatert på nye virus. Nå har selskapet skjerpet seg, og hevder å ha støtte for flest typer ulike virus av samtlige datavirusbekjempere på markedet.

Normans programpakke har i dag innlagt støtte for over 900 ulike virustyper, nesten en fordobling fra 14. april. I tillegg lanserer selskapet til høsten nye løsninger, der man i stedet for å spore opp virusene, forhåndsdefinerer et sett med lovlige makroer.

- Siste måneden har vi hatt tre oppgraderinger på vår tradisjonelle makrovirus-programvare, men over sommeren lanserer vi et nytt konsept der man definerer hvilke makroer som er lovlige, sier administrerende direktør i Norman Data Defence, Gunnel Berdal Wullstein, til digi.

Wullstein sier at makrovirus alt er blitt mange bedrifters verste fiende.

- Makrovirusene sprer seg uhyggelig fort i et nettverk, og blir dessuten stadig mer kompliserte. Makrovirus er idag den klart mest problematiske virusgruppen for våre kunder, sier Wullstein, som forteller at mer kompliserte virus også betyr mer ødeleggelse.

- Mens de tidlige virusene var svært uskyldige, kan de som dukker opp idag påføre svært mye direkte skade. Dessuten genererer makrovirusene også indirekte skade gjennom de ressursene som bindes opp når systempersonell settes av for å redde infiserte filer, sier Wullstein.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.