RESULTATERFINANS

Nytt vitne skal vise hvordan Windows kan splittes

Etter at Steve Ballmer trakk seg som vitne, har delstatene forlangt å føre en tidligere Microsoft-ansatt for å vise hvordan Windows kan splittes.

7. mai 2002 - 06:58
MicrosoftSteve Ballmer

Les også

Det nye vitnet som delstatene ønsker skal høres, er en tidligere Microsoft-ansatt og programvaretester, James Bach. Han mener han kan bevise at det er mulig for Microsoft å konstruere Windows XP etter samme mønster som Windows-varianten for dedikerte apparater, Windows XP Embedded. Denne er laget slik at leverandører kan velge å skrelle bort alle funksjonene som ligger i operativsystemet, men som det spesialiserte apparatet ikke trenger. Delstatene mener vanlig Windows må bygges opp etter denne modellen, slik at det ikke blir noe problem å fjerne for eksempel multimediaspilleren Media Player eller nettleseren Internet Explorer for å erstatte disse med applikasjoner fra Microsofts konkurrenter.

Microsoft har protestert mot at Bach skal vitne. Dommer Colleen Kollar-Kotelly har ikke tatt endelig standpunkt. Hun har bedt delstatene sørge for at Microsoft får gjennomgå en skriftlig oversikt over det Bach har å si, innen onsdag.

Årsaken til at Microsoft trakk Steve Ballmer som vitne, skal være taktiske vurderinger. En prosedyreglipp fra delstatenes side tidlig i april gjør at de brenner inne med bevismateriale som dommeren ikke vil godta på grunn av en overskredet frist, men som de kunne ha lurt inn bakveien gjennom å hamre løs på blant andre Ballmer.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra