BEDRIFTSTEKNOLOGI

Office 97 lansert i USA

Torsdag var Office 97, Microsoft nye og web-vennlige versjon av den markedsledende kontorpakken, å finne i butikkene i USA. Nå får brukere e-post, adressebok, oppgavehåndtering og web-kyndighet i de enkelte Office-applikasjonene. Mye oppmerksomhet har vært knyttet til Outlook, et program som hjelper brukere med å administrere informasjon.

Jens Kanden
17. jan. 1997 - 11:00

Torsdag markerte Microsoft med Bil Gates i spissen at Office 97 er på markedet. I en seanse i New York fortate Gates at Office er midtpunktet i Microsofts Internett-strategi. Ikke rart når Office 97 forventes å generere $5 milliarder av selskapets forventede omsetning på $10 milliarder i '97.

Office 97 er også et meget Internett-tilpasset produkt med e-post og mulighet til å lage og følge lenker til nettet. Kostnaden ved å tilpasse Office 97 til Internett er at Office 97-filer ikke kan leses av tidligere Office-versjoner. Office 97 kan selvfølgelig lese tidligere versjoner, og Microsoft har lagt svært mye arbeide i å gjøre overgangen så smertefri som mulig, med filkonverteringsrutiner og automatiserte script.

Microsoft har 90 prosent av kontorpakkemarkedet, men selskapet får stadig økende konkurranse av Corel, som kjøpte opp Word Perfect og har en egen kontorpakke, og IBM, som har Lotus SmartSuite. Corel gjorde store innhogg i Microsofts andel av detaljmarkedet i andre halvår i '96, i henhold til amerikanske analytikere. Mens konkurrentene kjemper på pris, fokuserer Microsoft på brukervennlighet og bruksøkonomi (cost of ownership) - som er siste moteord i dataverdenen.

Ved siden av Internett-tilpassningen er en av de store nyhetene, Office Assistant - en programvareguru - som gir svar på brukerspørsmål. Meningen er å avlaste support- og driftspersonell i bedriften. En annen nyhet er Microsoft Outlook, et verktøy som hjelper brukere med å administrere informasjon, en ikke uvesentlig funksjon i dagens informasjonsdrevne samfunn. Brukere kan også søke etter informasjon i Office- eller Internett-dokumenter på interne nettverk.

I USA koster Office 97 $209 hvis man oppgraderer fra tidligere Office-versjoner, mens Office 97 koster $249 hvis mann oppgraderer fra konkurrenters produkter. Nye brukere må betale $499. Office 97 i norsk versjon kommer på markedet i april.

http://www.microsoft.com/office/97tour/>Les om Office 97.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.