BEDRIFTSTEKNOLOGI

Også Cyrix saksøker Intel

I likhet med Digital går Cyrix til sak mot Intel. Denne gangen gjelder det to patenter som er utstedt til Cyrix så sent som i går, tirsdag 13 mai. Cyrix benekter overfor digi at de to rettsakene har noen sammenheng.

Eirik Flaa
14. mai 1997 - 20:09

Dagen etter at Digital har saksøkt Intel, gjør Cyrix det samme. Denne gang gjelder det to patenter som er utstedt så sent som i går. At stevningen kommer så tett opptil Digitals rettsanklager, mener Cyrix er ren tilfeldighet.

- Dette er teknologi vi har hatt lenge, men først nå fått patent på, sier sjef for investor relations i Cyrix, Mark Lipscomb, til nyhetstjenesten digi. Lipscomb forklarer at, i likhet med Digitals anklager, dreier det seg om teknologi som er brukt i både Pentium-, Pentium Pro- og Pentium II-prosessorene.

- Intel har tidligere saksøkt oss for å ha kopiert deres teknologi. Saken denne gangen er at Intel lenge har brukt teknologi som er utviklet av oss, sier Lipscomb. Han utelukker ikke at teknologien kan være utviklet parallelt hos Intel, men forklarer at den amerikanske lovgivningen tar hensyn til den som først patenterer teknologien.

- Det avgjørende er at vi finner deler av vår patenterte teknologi i Intels produkter, sier han.

Tidligere rettssaker mellom de ulike prosessorprodusentene har krevd mye tid og penger, og Lipscomb utelukker ikke at dette kan bli utfallet også denne gangen.

- Dette er komplekse problemstillinger som det tar tid å utrede, mener Lipscomb.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.