BEDRIFTSTEKNOLOGI

Også EDB vurderer Internett-selskap

For å oppnå høyere aksjekurser, planlegger også EDB Business Partner å skille ut sine Internett-konsulenter i et eget selskap, bekrefter Bjørn Trondsen overfor digi.no. I Sverige prissettes Internett-selskap nå til syv millioner kroner per hode.

Einar Ryvarden
18. nov. 1999 - 10:30


WM-data
MerkantildataDagens Næringsliv
Les om Merkantildatas planer:

EDB Business Partnerdigi.noBjørn Trondsen


- Vi har hatt opptelling og ser at vi har 200 rene Internett- og WAP-konsulenter. Vi får se om vi skal skille dem ut i et eget selskap, sier Trondsen til digi.no.

- Vi diskuterer dette både med markedet og kundene. Målet er å synliggjøre vår Internett-satsning - enten dette resulterer i en eget selskap eller et eget forretningsområde.

For Trondsen mener at det ikke er helt problemfritt å sile ut Internett-konsulentene i et eget selskap.
- Internett og WAP er en del av alle verdikjedene i selskapet vårt. Skiller vi dem ut, må vi leie dem inn igjen til høyere priser, sier han.

Hva et Internett-selskap skilt ut fra EDB Business Partner kan være verdt, vil ikke Trondsen kommentere, men han bekrefter at "prisen er god".

- Her i Norge verdsettes rene Internett-selskaper til to eller tre millioner per ansatt, men i Sverige er prisen kommet opp i syv millioner, forteller Trondsen som åpenbart har fulgt det svenske markedet nøye.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.