BEDRIFTSTEKNOLOGI

Også Intel-baserte maskiner med ny design

Etter Apples suksess med spesialdesignede iMac, har Intel i samarbeid med et designfirma utviklet PC-er med både uvanlig utseende og kraftig ytelse.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
16. sep. 1998 - 15:54

Intel har i samarbeid med designfirmaet Ziba Design utviklet fire nye prototyper av PC-er for hjemmemarkedet. Ifølge Intels toppsjef, Craig Barret, er disse utviklet for å se nærmere på hva som kan komme på markedet i år 2001.

Aztec, maskinen som Barret viste frem under Intels utviklerkonferanse tirsdag, er ifølge News.com utformet som en Maya-pyramide. Men istedenfor å være spiss på toppen, en pyramiden avstumpet med en DVD-spiller. Pyramiden er laget av gjennomsiktig, blå plastikk.

Aztec er forøvrig godt utstyrt med prosesseringskraft, og tilbyr blant annet en 500 MHz Katmai-basert prosessor, 128 MB med minne, 4 USB-porter og 2 IEEE1394-porter (Firewire). Maskinen har to lys, et gult som forteller at maskinen er i hvilemodus, og et grønt som indikerer at maskinen er aktiv.

De tre andre prototypene, Tetris, Castia og Beta, er utformet som henholdsvis en dobbel spiral, en musling og en gammeldags blomstervase.

Ziba Design har tidligere blant annet designet Microsofts naturlige tastatur.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.