BEDRIFTSTEKNOLOGI

Også norske Sun vil gi bort StarOffice til skolene

Utover høsten kan det norske skoleverket spare millioner av kroner på sine IT-budsjetter. Forutsetningen er at de slår til på Terje Biringvads tilbud om å ta i bruk OpenOffice og StarOffice. Gratis.

18. sep. 2002 - 15:11
Wall Street Journal





- Vi jobber med et liknende donasjonsprogram her hjemme, detaljene vil vi offentliggjøre rundt månedsskiftet september/oktober. Målgruppene er våre høgskoler og universiteter, og vi har allerede registrert stor interesse for ordningen, ikke minst fra de tradisjonelle open source-miljøene ved bl.a. USIT og Norsk Regnesentral, forteller markedssjefTerje Biringvad
Sun Microsystems
i Norge tildigi.no

digi.no

digi.no
Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Store muligheter for norsk design i USA
Store muligheter for norsk design i USA

Les også:

digi.no


Det finnes flere hundre nynorsk-kommuner i Norge, men til tross for at loven stiller krav om likestilling mellom nynorsk og bokmål har Microsoft klart å skaffe seg dispensasjon fra loven, slik at programvareleveransene fra den amerikanske datagiganten like fullt har vært på bokmål. Dersom StarOffice både kommer på nynorsk og i tillegg blir gratis, vil det nok bli svært vanskelig for lokale politikere, skolesjefer, rektorer og foreldre å kreve Microsoft-programmer på skrivebordet til skoleelevene i fremtiden - med mindre Microsoft svarer med samme mynt: Gratis programvare og på begge målformer.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.