FORBRUKERTEKNOLOGI

Også Sony skal lansere iTunes-konkurrent

Sony-sjef Howard Stringer sliter på mange fronter, men han skal likevel angripe Apple iTunes.

4. sep. 2007 - 08:24

Den irske-fødte Sony-sjefen Howard Stringer burde ha nok av utfordringer om dagen, både med det lave salget av Playstation 3 og Bluray/HD-DVD-kampen. Likevel sender han nå Sony inn i det som allerede må være en av de tøffeste krigene i IKT-bransjen om dagen.

For køen av selskaper som forsøker å overta posisjonen til Apples luktrativ iTunes-musikkbutikk er veldig lang og inkluderer allerede giganter som Microsoft og nylig Nokia, begge som eier naturlige plattformer de kan utvide (Windows og menyene på Nokia-mobilene).

Likevel satser Stringer på en nettbutikk som skal la brukerne kjøpe musikk og video. Det er gjennom Playstation 3 Stringer mener dette skal skje, skriver Wall Street Journal som har fått snakke med folk i Sony.

Og det kan dermed være duket for nok en lansering fra Sony som forsøker å begrenser salget til Sony maskinvare. Sony forsøkt blant annet - som Apple - å lansere et eget, lukket musikkformat, men måtte til slutt gi seg og har nå nylig valgt Microsofts WMA. Selskapet la samtidig ned sin nettmusikkbutikk Connect.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra