BEDRIFTSTEKNOLOGI

Også Windows-utviklere støtter fri kildekode

En undersøkelse gjort blant utviklere av Windows-basert programvare i USA, viser at et flertall støtter bruk av fri kildekode tilsvarende det som brukes i blant annet Linux. Men det finnes også argumenter mot å bruke et slikt konsept.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
21. des. 1998 - 12:22

Ifølge InfoWorld Electric sa 53 prosent av de over 400 Windows-utviklerne som svarte på en markedsundersøkelse gjort av Evans Marketing Services Research Group, at de var tilhengere av fri kildekode. Blant de andre utviklerne mente 22 prosent at fri kildekode er en god idé, men at det aldri vil kunne gjennomføres i praksis. Mindre enn fem prosent av utviklerne var virkelige motstandere av programvare basert på fri kildekode. De resterende utviklerne hadde ingen mening om dette temaet eller var ukjente med hele konseptet.

Mange av de som svarte sa at de var tilhengere av å ha tilgang til fri kildekode, slik at de får muligheten til å endre programvare og legge til egne funksjoner og egenskaper.

Joshua Greenbaum, analytiker i Enterprise Applications Consulting i Berkeley, sier til InfoWorld Electric at denne friheten kan vise seg å være en skjult forbannelse. Han mener at uten en sentral autoritet som regulerer standarden for et operativsystem eller en applikasjon - og som dokumenterer alle egenskapene og endringene i programvaren - vil systemet eller programmet splittes opp i uforenlige versjoner eller utvikle problemer som ikke kan diagnostiseres.

- Faktisk kan ennå ikke oppdagede og dokumenterte problemer i fri kildekode som Linux spre seg så mye i løpet av de kommende fem årene at de kan bli et større problemen enn år 2000-problemet er i dag, påstår Greenbaum.

- Det er oppskriften på en katastrofe, mener han.

Greenbaum sammenliknet Linux-miljøet med de frie demokratiet i det gamle Aten. Dette ble knust av de disiplinerte militære styrkene fra Sparta.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra