JUSS OG SAMFUNN

Økokrim sikter påstått DVD-sabotør

Etter anmeldelse fra amerikanske filmselskaper aksjonerte Økokrim i går ettermiddag mot tenåringen Jon Johansen. 16-åringens hjem ble ransaket og politiet beslagla to datamaskiner.

Øystein Kvistad
25. jan. 2000 - 09:24

Både Jon Johansen og hans far er ifølge VG siktet for brudd på straffeloven og åndsverksloven, med strafferammer på henholdsvis to og tre års fengsel.

Økokrim ransaket familiens hjem i Larvik på bakgrunn av en anmeldelse fra den amerikanske filmindustriens bransjeorganisasjon MPA (Motion Pictures Association). MPA representerer USAs syv største filmselskaper.

Statsadvokat Inger Marie Sunde bekrefter overfor Aftenposten at de i går fikk forhørsrettens kjennelse til å gå til aksjon for å sikre bevis i saken.

Advokat Espen Tøndel hos advokatfirmaet Simonsen Musæus bekrefter på sin side overfor VG at de har anmeldt Jon og Per Johansen på vegne av MPA og DVD CCA (Copyright Control Association - beskytter opphavsrett tilknyttet DVD-produkter).

digi.no har tidligere skrevet at Tøndels advokatfirma gjennom en forespørsel til Johansen fikk stengt videreformidlingen av den mye omtalte DeCSS-koden.

Les også:


Nordmenn knekte DVD-koden
Støtter ikke piratkopiering
Hollywood truer norske Jon (15) med rettssak
Tre norske nettsteder saksøkt av amerikansk DVD-organisasjon
DeCSS-gutta vant første runde

digi.no følger opp saken.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.