BEDRIFTSTEKNOLOGI

Økt interesse for hacker-forsikring

Amerikanske Internett-selskaper har lenge kunnet forsikre seg mot tapt fortjeneste grunnet jordskjelv eller strømbrudd. Og mot hacker-angrep. Etter at Amazon og Yahoo ble stengt av hackere har interessen for hacker-forsikring hatt en markant økning.

Therese Werenskiold
23. feb. 2000 - 11:38

Det er så godt som umulig - selv for de mest solide Internett-selskapene - å forhindre at nettstedene deres blir hacket. Men selskapene kan alltids forsikre seg mot økonomiske tap forårsaket av uønskede gjester.

Hacker-forsikring.

Forsikringen har vært tilgjengelig i USA like lenge som Internett har vært et kommersielt medium, men forsikringsselskapene har merket en økt pågang den siste måneden, blant annet fra populære nettsteder som har slitt med en rekke hackerangrep, skriver PC World.

De fleste amerikanske nettselskaper, slik som Yahoo, har allerede forsikret seg mot tapt fortjeneste grunnet strømbrudd eller jordskjelv. Mange av de samme selskapene har ikke hatt forsikringer som har dekket sikkerhetsbrister, kanskje fordi de har stolt på at de hadde bygget den beste nettverkssikkerheten som kunne kjøpes for penger.

En talsmann for det amerikanske forsikringsselskapet AIG sier pågangen har økt kraftig den siste måneden. Siden januar har AIG tilbudt forsikring for tap på inntil 25 millioner dollar (i overkant av 200 millioner kroner) som er forårsaket av hacker-angrep. I begynnelsen var pågangen heller laber, fordi selskapene var overbevist om at nettstedene deres var sikre nok.

Denne oppfatningen har tydeligvis endret seg etter at Yahoo, eBay, Amazon og andre veletablerte nettselskaper fikk stengt sidene sine av hackere som fremdeles er på frifot.

Kilder i forsikringsindustrien sier til PC World at ingen av de store selskapene som nylig ble hacket, hadde hacker-forsikring.

Et annet forsiktingstilbud som begynner å bli interessant for nettselskapene, er forsikring mot skade på interne systemer, forårsaket av hackere.

Hewlett Packard tilbød forrige uke billigere hacker-forsikring til de selskapene som hadde kjøpt sikkerhetsutstyr som skal blokkere for hackere. Og Network Associates, en av de ledende tilbyderne av sikkerhets-løsninger i USA, synes også denne type forsikring er en god idé.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra