BEDRIFTSTEKNOLOGI

Økt PC-salg i desember, men det er ikke selskapene som kjøper

Foreløpige omsetningstall for EverCom Network ASA viser at selskapet solgte totalt 14.707 PC-er i fjerde kvartal 2001, en økning på 13 prosent fra samme periode året før. Men det er ikke næringslivet som kjøper.

7. jan. 2002 - 08:33
EverCom Network ASAOslo Børs

PC-tallene for fjerde kvartal bekrefter dermed at EverCom er på rett vei etter avsluttelsen av engasjementet i Danmark, og styret i selskapet bekrefter at prognosen på 170 millioner kroner i omsetning og et driftsresultat før ekstraordinære poster på 3 millioner kroner står fast.

For året 2001 som helhet leverte Evercom 41.829 PC-er, vesentlig mindre enn de 48.091 PC-ene som selskapet solgte i år 2000.

Den positive avslutningen på fjoråret bekreftes også av internasjonale tall. Ifølge nyhetsbyrået Reuters kom PC-salget tilbake for fullt, ikke minst takket være sterkt reduserte priser i forbindelse med julehandelen. Men tall fra Merrill Lynch tyder på at bedriftsmarkedet dessverre ikke bruker mer penger på PC-kjøp.

Merrill Lynch spår at PC-salget i bedriftsmarkedet vil holde seg svakt helt til første halvdel av andre kvartal.

På verdensbasis økte PC-salget med omlag åtte prosent fra tredje til fjerde kvartal 2001, men Merrill Lynch frykter et betydelig fall på mellom åtte og ni prosent i første kvartal i det nye året. PC-salget er tradisjonelt sterkest i fjerde kvartal, ikke minst på grunn av julehøytiden og amerikanernes Thanksgiving-feiring.

På grunn av det bedrede salget i konsumentmarkedet ventes både Dell, og Compaq å legge fram bedre regnskapstall for fjerde kvartal 2001 enn tidligere prognoser har indikert. Thomson Financial/First Call spår at Dell vil tjene 16 cents per aksje på en samlet omsetning på 7,6 milliarder dollar, mens Compaq ventes å legge frem et tap på 3 cents per aksje på en tilsvarende stor omsetning som Dell.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra