BEDRIFTSTEKNOLOGI

Olivetti downsizer PC produksjonen

Carlo De Benedetti tar hatten og går etter 20 år i Olivetti. Francesco Caio - Benedettis protegé - tar over tøylene. Pressen har tolket Caios omtalte "downsizing" av Olivettis PC-Produksjon som nedleggelse. - Sludder, sier Corado Mazzola, infomasjonsansvarlig for Olivetti i Norden. Vi skal effektivisere, ikke legge ned.

Jens Kanden
5. sep. 1996 - 12:00

Mannen som kjøpte Olivetti i 1978 og bygget det til en av verdens største PC produsenter, Carlo De Benedetti, tar hatten og går. Franceso Caio - Benedettis protegé - tar over etter ham.

Pressen har viet mye oppmerksomhet til "downsizingen" av Olivettis PC produksjon som Caio omtalte på pressekonferansen igår. Corado Mazzola, infomasjonsansvarlig for Olivetti i Norden, avviser at det dreier seg om nedleggelse.

- "Downsizing" betyr effektivisering, ikke nedleggese, bedyrer Mazzola. Pressen har ringt meg ned i hele dag og mast om dette. Jeg har snakket med Caio idag tidlig, og jeg kan love at Olivetti ikke skal legge ned PC produksjonen. Vi søker investorer til PC-divisjonen og da sier det seg selv at vi må strømlinjeforme operasjonen. Det kan være aktuelt å "outsource" endel av produksjonen eller gjøre andre inngrep, fastslår Mazzola.

- Hvis du ser på tapet som Olivetti annonserte, stod PC divisjonen for kun 10% av dette. I Norge solgte vi 17 000 PCer i 1995 og regner med å selge 20 000 PCer i 1996. Vi kommer med en pressemelding i ettermiddag for å presisere våre planer fremover, avslutter Mazzola.

Det gjenstår å se om Olivetti kan oppnå sorte tall igjen. Tiden vil også vise om "downsizing" på Olivettisk betyr effektivisering, nedbygging eller nedleggelse. digi:data vil holde deg informert.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra