BEDRIFTSTEKNOLOGI

Olivetti fortsatt i kvikksand

Problemene fortsetter å tårne seg opp for Olivetti. Aksjekursen er i fritt fall i Milan og selskapets aksjeverdi er nå en tredjedel av det den var rundt nyttår. Aksjene har falt med en tredjedel siden Carlos De Benedetti ble presset ut for to uker siden.

Jens Kanden
18. sep. 1996 - 16:00

Urolighetene rundt Italias teknologiske flaggskip Olivetti fortsetter. Aksjekursene i Milan har falt med to tredjedeler siden nyttår, og konsernsjef Francesco Caio, tidligere styreformann Carlo Benedetti og nåværende styreformann Antonio Tesone er alle gjenstand for en foreløpig undersøkelse av myndighetene mistenkt for å ha feilinformert om Olivettis situasjon.

Tirsdag falt Olivettis aksjekurs med nesten 10% etter at Caio kansellerte planlagte møter med finansanalytikere i Milan og London. Analytikere ønsker å stille spørsmål vedrørende Olivettis halvårstall som røpet tap på enorme 1,8 milliarder kroner. Det er blitt stilt endel spørsmål om riktigheten av halvårstallene etter at direktør Renzo Francesconi gikk av i krangel med Caio over tallene.

Både den italienske stat og Olivetti understreker at det ikke er snakk om å gå inn med statlige midler for å redde teknologigiganten som er verdens tiende største informasjonsteknologiselskap. Over 7000 jobber står på spill i PC- og kontorutstyravdelingene som vil bli rammet hardest i henhold til Caio. Italienske fagorganisasjoner frykter store jobbtap etter at Caio ikke greide å overbevise dem om at bedre tider er i vente i et møte mandag. Forrige gang Olivetti omstrukturerte, i september 1995, ble 5000 av 33000 ansatte sparket.

Olivetti lover å komme med en uttalelse onsdag 18. september og så snart den er tilgjengelig vil digi:data gi mer informasjon. Corrado Mazzola, area manager for Olivetti i Norge var ikke tilgjengelig for kommentar når denne artikkelen gikk på lufta

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.