BEDRIFTSTEKNOLOGI

Olivetti selger ut

I går annonserte Roberto Colaninno, Olivettigruppens administrerende direktør, at de har en mulig kjøper for sin hanglende bedrift Olivetti PC. Meldingen kom etter at Olivetti i forrige uke meddelte sine ansatte at de var på utkikk etter kjøpere.

Anders Berg
11. okt. 1996 - 16:30

På mandag skrev digi:data at Olivetti skulle selge unna flere divisjoner og datterselskap for å få vekk de røde tallene selskapet har hatt siden 1990. Salget av disse konserndelene skal tilføre Olivettigruppen hele 3,4 milliarder kroner.

I går annonserte Colaninno at Olivetti muligens har funnet en kjøper til å ta over Olivetti PC. Dette datterselskapet har vært med på å skape en gjeld på nesten 11 milliarder kroner totalt.

Noen navn har enda ikke lekket ut fra konsernledelsen, men de har sagt at den potensielle kjøperen vil så langt som mulig prøve å opprettholde arbeidsplassene. Olivetti er en av Italias største private arbeidsgivere, og har over 30,000 ansatte. Olivetti PC har rundt 1,700 ansatte.

Olivettis PC divisjon har et kontor i Norge som har ansvaret for selskapets salg av anslagsvis 20 000 Olivetti PCer i Norge i 1996. Hva som vil skje med denne divisjonen er fortsatt usikkert.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra