BEDRIFTSTEKNOLOGI

Olivettis bud åpner fredag

Styret i Telecom Italia har formelt sagt nei til Olivettis bud på selskapet. Hva eierne velger gjenstår imidlertid å se. Olivettis bud er gyldig fra fredag.

Frode Eriksen
30. apr. 1999 - 00:24

Olivettis ønsker å kjøpe Telecom Italia for 65 milliarder dollar i det som er karakterisert som en fiendtlig bud.

Olivetti har gjort stor suksess innenfor telebransjen de siste to årene og har reist seg fra å være en fallert datamaskinprodusent til å bli et solid teleselskap. Olivetti har blant annet store eierinteresser i Italias nest største teleselskap; Omnitel. Imidlertid ville selskapet mer, og i februar la Olivettisjef Roberto Colaninno fram sitt bud på Telecom Italia.

Det italienske børsstyret Consob, har krevd et formelt svar fra Telecom Italia på Olivettis tilbud om oppkjøp, noe som nå altså er gjort.

Olivettis bud er gyldig fra fredag og konkurrerer med fusjonsplanen der Deutsche Telekom som overtakende selskap overtar Telecom Italia med en eierandel på 56 prosent i det nye selskapet. Prisen avhengiger av kursutviklingen av Telekom-aksjen fram til selskapenes respektive ekstraordinære generalforsamlinger den 30. juni.

En fusjon mellom det tyske og italienske selskapet krever godkjennelse fra EU og de nasjonale konkurransemyndighetene før den kan gjennomføres.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra