BEDRIFTSTEKNOLOGI

Omfattene strategiomlegging i telebransjen

Flere teleoperatører ser seg nødt til å legge om sine internasjonale strategier, etter at AT&T gjorde det klart at selkapet trekker seg fra WorldPartners og Unisource til fordel for internasjonalt samarbeid med British Telecom.

Frode Eriksen
11. aug. 1998 - 15:35

Blant disse selskapene er japanske KDD og australske Telstra, som begge allerede skal ha ført samtaler med AT&T. Telstras toppsjef, Frank Blount skal ifølge australsk presse overfor ledelsen i AT&T lagt fram ønske om å delta i venturet, ifølge Bloomberg.

For australske Telstra må AT&Ts nye samarbeidsplaner ha fortont seg som et skudd for baugen, kort tid før det planlagte aksjesalget i selskapet. Telstra kjøpte før sommeren ti prosent i joint venturet WorldPartners, som var lagt ned som grunnsteinen i selskapets utenlandsstrategi. Nå er det klart at WorldPartnets eventuelle eksistens ut over juli 2000 skjer uten AT&Ts deltagelse.

Også prisfassettelsen av sveitsiske Swisscom kan påvirkes av at AT&T ikke lenger ønsker samarbeid med Unisource, der Swisscom er en av tre partnere, sammen med nederlandske KNP og svenske Telia.

Den sveitsiske regjeringen vil først senere bestemme hvor mye som skal selges og til hvilken pris, og den eneste begrensningen er landets lover som ikke tillater salg ut over 50,1 prosent.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.