TELEKOM

Ønsker færre modeller med Windows Mobile

Slik skal Microsoft møte utfordringene fra iPhone, Android og Symbian.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
12. jan. 2009 - 14:23

Det har lenge vært stille fra Microsoft om selskapets operativsystem for mobiltelefoner, Windows Mobile. Det siste man hørte fra den kanten var at Windows Mobile 7 er utsatt til 2010. Samtidig ble det oppgitt at en noe mindre oppgradering, Windows Mobile 6.5, i løpet av 2009.

Dette er tidspunktene når operativsystemene gjøres tilgjengelige for mobilleverandørene. Det tar gjerne enda en god del noen måneder før de gjøres tilgjengelig i nye mobiler. Motorola har tidligere antydet at en Windows Mobile 6.5-versjon trolig vil lanseres i løpet av andre halvdel av 2009.

Siden Microsoft lanserte Windows Mobile 6.1 i april i fjor, har det skjedd flere store begivenheter i mobilmarkedet. iPhone 3G har kommet i salg i mange land, Google Android-plattform har blitt lansert og den viktigste konkurrenten, Symbian OS, har blitt åpen kildekode.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
Tietoevry
En voldsom økning i svindelforsøk

Men Windows Mobile 6.1 var bare en lite oppdatering til forløperen, 6.0, som ble lansert for to år siden. To år er lang tid i denne sammenhengen.

I et intervju med The New York Times i forrige uke, forteller Todd Peters, markedssjef i Microsofts Windows Mobile-divisjon, at svarer på de nye utfordringene ved å omstille og forsterke mobiloperativsystemet. Samtidig skal det gjøres tilgjengelig på færre enheter.

Peters vil si lite om hva som kommer i det nye versjonene, men forteller at Microsoft planlegger en stor kunngjøring under Mobile World Congress som arrangeres i Barcelona i februar. Dette er høyst sannsynlig Windows Mobile 6.5.

I alt tilbys det omtrent 140 ulike enheter med Windows Mobile i dag. Til sammen solgte disse i tredje kvartal i fjor dårligere enn Apples iPhone-utgaver alene, ifølge tall fra analyseselskapet Canalys. Dette til tross for at at Microsoft-sjef Steve Ballmer våren 2007 mente av iPhone var sjanseløs og at Windows Mobile ville bli det dominerende operativsystemet på mobiltelefoner. Ballmer har heller ingen tro på Googles Android-plattform.

140 ulike enheter har nok blitt litt i det meste laget for Microsoft. Nå skal antallet reduseres.

- Jeg vil heller ha færre enheter og være mer fokusert, sier Peters.

- På den måten får vil bedre integrasjon mellom telefonen og operativsystemet.

Microsoft ønsker nå at dets anstrengelser på operativsystemsiden ikke vannes ut over for mange enheter.

Under lanseringen som skal gjøres i Barcelona, skal Ballmer blant annet snakke om hvor selskapet kan tilby mer verdi gjennom nye muligheter knyttet til berøringsskjermer og nye tjenestetilbud.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.