BEDRIFTSTEKNOLOGI

Opera deler ut ny nettleser

Opera lovet en enda mindre og raskere nettleser før jul. Nå kan du laste ned den første prøveversjonen.

13. nov. 2002 - 09:24
digi.no

gratis nedlastning her.

De fleste av nyhetene i Opera 7.0 er ikke umiddelbart synlige. Opera skal ha "kastet" sin gamle nettleser og har skrevet om alt fra bunnen av. Årsaken er at selskapet både ønsker og må støtte en standard som heter DOM, også kjent som dynamisk HTML

I tillegg til DOM har inneholder Opera 7.0 en teknologi som stokker om Internett-sider til smalere sider som kan leses på en mobiltelefon.

Les også:


Med DOM2 kan man skape nettsider som forandrer seg etter hvert som du klikker eller utfører andre handlinger uten at du går til en helt ny side. Nå begynner det å dukke opp DOM2-baserte nettsider, men Opera har bare hatt delvis støtte.

Her kan du lese mer om W3C Document Object Model


DOM er en meget omfattende standard, og Opera har derfor måtte skrive om hele sin nettleser for å støtte standarden, får digi.no vite. Opera er fra før av kjent for sin kompakte størrelse, høye fart og små minnekrav, noe selskapet skal ha opprettholdt i den nye versjon, til tross for den nye funksjonaliteten. Farten skal til og med ha økt litt.

Dette er svært viktig for Opera som deler ut sin PC-baserte nettleser gratis for å skape PR for versjonene de selger til produsenter av TV-bokser og mobiltelefoner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra