BEDRIFTSTEKNOLOGI

Opera skynder på Linux-utgaven, oppgraderer for Windows.

Opera Software vil i framtiden forsøke å samkjøre lanseringene av Opera-nettleseren. Linux-utgaven gjør dermed et durabelig sprang framover, når selskapet frigir versjon 7.10 for Windows og en tilsvarende beta for Linux.

11. apr. 2003 - 13:17

Opera Software lanserte i dag betautgavene av Opera 7.10 for Linux og dem endelige utgaven av versjon 7.10 for Windows. Dette er for Linux en virkelig stor oppdatering, siden den nyeste Linux-utgaven til nå har vært Opera 6.12.

For Linux-brukerne betyr det blant annet at de for første også vil få tilgang til en egen e-postklient i Opera.

Opera Software skriver i en pressemelding at selskapet heretter vil forsøke å samordne lanseringene av Opera for de ulike plattformene, i første omgang Windows og Linux, men trolig også flere i framtiden.

Nytt i versjon 7.10 er en videreutvikling av FastForward-funksjonaliteten som ble introdusert i versjon 7, blant annet med opprettelsen av en Rewind-knapp

og en egen FastForward-knapp, som tar i bruk funksjonalitet som gjenkjenner lenker med teksten "next results" eller "next page". Men Opera lover nå at dette skal fungere for tilsvarende uttrykk på alle større språk.

En annen nyhet er et "lysbildemodus" (slideshow) hvor man ved hjelp av FastForward-knappen skal kunne vise bildefiler på weben som et lysbildeshow.

Nytt er også muligheten til å skrive og lagre små notater i verktøyfeltet i venstre spalte. Et slikt notat kan overføres til en e-postmelding ved hjelp av noen musklikk, og kan være nyttig hvis du skal ta notater fra en websiden uten å måtte sjonglere mellom ulike programmer og vinduer.

I tillegg skal en rekke andre områder ha fått mindre forbedringer.

Den nye betautgaven kan lastes ned fra Opera Softwares nettsted.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.