BEDRIFTSTEKNOLOGI

Oppgradert Microsoft-plattform for intranett

Microsoft har oppgradert intranettplattformen MSI, og utvidet den gjennom en avtale med oppfinneren av Lotus Notes.

28. nov. 2002 - 08:01
"Microsoft Solution for Intranets"

Groove NetworksRay Ozzie

Les også

Microsoft investerte 51 millioner dollar i Groove i oktober i fjor og skal ha sendt ut interne skriv der de ansatte advares mot å bruke andre verktøy enn Groove for å opprette "peer-to-peer"-forbindelser seg i mellom eller med eksterne partnere.

Nytt i MSI 1.5 er "Microsoft Producer", et verktøy for å legge ut PowerPoint-presentasjoner utvidet med lyd og video. Dessuten er .Net Framework nedfelt i alle serververktøy i MSI, med tanke på å nytte webtjenester i Windows-baserte intranettløsninger, og det er en integrasjon mot Microsofts publiseringssystem Content Management Server.

Groove-varen i MSI 1.5 er Groove Workspace, en løsning som lar brukere arbeide offline mot tjenester i intranettet. Det lar for eksempel brukere som midlertidig er uten nettforbindelse, oppdatere dokumenter, legge inn nye møteplaner eller bidra til diskusjonsfora. Straks nettforbindelsen er gjenopprettet, synkroniseres den lokale og den sentrale versjonen av intranettjenestene automatisk. En annen tjeneste i Groove Workspace, er enkel adgang til å tilby utvalgte intranettjenester til eksterne partnere, uten å blande inn spesiell IT-ekspertise.

Mens MSI 1.5 ellers er tilgjengelig umiddelbart, vil det ta fire uke før kunder kan få denne spesielle tilpasningen av Groove Workspace.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.