BEDRIFTSTEKNOLOGI

Oppgradert standard for Java på mobil

Det skal bare være uker igjen til det kunngjøres en oppgradert utgave av MIDP - Java-standarden for mobiltelefoner.

4. juli 2002 - 09:37
MIDPMobile Information Device ProfileCLDC
Connected Limited Device Configuration

Les også

Ifølge ZDNet er Java-fellesskapet (Java Community Process eller JCP) i ferd med å avslutte arbeidet med en oppgradering av MIDP. Bakgrunnen er at den første versjonen utelot viktige funksjoner. Den nye utgaven skal dekke disse funksjonene, slik at mobiltelefonprodusentene ikke fristes til å legge inn proprietære utvidelser.

Slik markedet er i dag, med hardt press fra Microsoft-systemene Smartphone 2002 og Pocket PC Phone Edition 2002, er det også viktig å holde Java-tilhengerne samlet. I USA er det en annen utfordrer: Qualcomm lanserte for noen uker siden et initiativ kalt BREW: Binary Runtime for Wireless. Microsoft vil trappe opp sitt anslag mot mobilmarkedet seinere i år, når det lanserer .Net Mobile Platform. Dette er en utvidelse av .Net som blant annet vil sikre tilgang til webtjenester ("web services") fra mobile klienter.

All misnøye skal ikke være luket ut av Java-fellesskapet. Den franske produsenten av spill for mobiltelefoner, In-Fusio, skal være misfornøyd med at dets forslag til MIDP-basert spillstandard ble avvist av JCP.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.