RESULTATERFINANS

Oppkjøp gjør M2S til Europas ledende e-lærer

- Oppkjøpet gir M2S en årsomsetning på 290 millioner svenske kroner, 380 ansatte, og en produksjon på syv språk, sier leder for M2S Norge, Ole Martin Dahle.

Eirik Rossen
12. mai 2000 - 14:01

De første store kundene kom året etter: Det svenske Forsvaret kjøpte en pakke for opplæring av tanksførere, og Riksskatteverket kjøpte en pakke for opplæring på interne systemer.

- Opplæringen til M2S har konsekvent fulgt prinsippet "se, høre og gjøre", forteller administrerende direktør Ole Martin Dahle i M2S Norge.

- Alle pakkene bruker en kombinasjon av lyd og bevegelige bilder.

I 1996 ble Norsk Hydro kunde for en opplæringspakke til programmer for innkjøp og personal. Året etter ble det etablert datterselskaper i Norge, Storbritannia og Tyskland. Siden har utviklingen gått svært raskt. M2S er børsnotert, hadde en omsetning på 132,2 millioner svenske kroner i 1999 og er i ferd med å overta den langt større tyske konkurrenten Prokoda.

- Oppkjøpet gjør M2S til Europas ledende e-læringsforetak med en årsomsetning på 290 millioner svenske kroner og 380 ansatte. Oppkjøpet koster maksimalt 120 millioner tyske mark [505 millioner norske kroner] og skal finansieres gjennom en nyemisjon. Prisen avhenger av Prokodas resultat i 2000.

Prokoda er spesielt sterke på opplæringsprogrammer knyttet til det kjente forretningssystemet SAP. Oppkjøpet og en planlagt etablering i Frankrike i løpet av året gir M2S en sterk stilling i alle vesteuropeiske land unntatt Benelux, Italia og Portugal. All opplæring foregår på lokale språk. I tillegg til skreddersøm og opplæring i typiske forretningssystemer, har M2S produkter for standardprogrammer som Word og Excel - på sju ulike språk.

Den lokale forankringen er en vesentlig konkurransefordel mot amerikanske opplæringsprogrammer. I Norge har M2S opplæringspakker tilpasset kravene i Datakortet.

- Vi planlegger å sentralisere kursutviklingen til Irland, mens tilretteleggingen til de ulike språkene foregår lokalt. Vi vurderer også å gi bestemte kunder tilgang til vårt utviklingsverktøy, blant annet fordi vi ikke greier å tilfredsstille alle som ønsker skreddersydd opplæring. Blant norske kunder dette er aktuelt for, er A-etaten, Skattedirektoratet og Kongsberg Offshore.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra