RESULTATERFINANS

Oppkjøpsplaner avblåst- verdien falt

Det britiske ISP-selskapet Freeserve sliter med motvind for tiden. Selskapet har avsluttet samtalene med den mulige oppkjøperen, tyske T-Online. Samtidig la de frem finansielle resultater. Det bare måtte gå galt.

Sigvald Sveinbjørnsson
27. juni 2000 - 11:14

Det kan virke som om europeiske investorer har spente nerver fortiden. Et eksempel på dette er den britiske Internett-aktøren Freeserve. Mandag kunne selskapet se sin aksjeverdi rase 17 prosent. Bakgrunnen for dette er todelt. For det første hadde Freeserve avsluttet sine samtaler med den oppkjøpskåte T-Online, Internett-delen til Deutsche Telekom.

Dette skulle skape en stor aktør i det europeiske ISP-markedet. Men i stedet ble det ett av mange møter som ikke endte i annet en lavere aksjekurser.

Les mer om oppkjøps-planene:


T-Online vil kjøpe Freeserve
Freeserve til salgs

Så la selskapet frem finansielle tall som ikke akkurat var å juble for, skriver Wall Street Journal.

Freeserve kunne blant annet melde om langt mindre vekst i brukermassen samt driftsmessig tap. Selv om tapet var forventet, er ikke inntektene i forhold til utgiftene.

Investorene i det europeiske Internett-markedet hadde latt seg influere av amerikanske tilstander på mandag. Amazon.com falt som en sten i markedet fredag, på grunn av en analyse fra investeringsbanken Lehman Brothers. Analysen gikk på at selskapet burde ses på som et tradisjonelt handelsselskap, hvor cash-flow og bunnlinje samt likviditet er viktigere enn markedsposisjon og fremtidige muligheter.

Les mer om Amazon.coms problem:


Amazon sliter med tilliten

Freeserve var en av de hardest rammede i London, men også auksjonshuset QXL.com falt sammen med reise- og tjenesteselskapet Lastminute.com, men ikke så mye som Freeserve. Det melder Wall Street Journal.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra