BEDRIFTSTEKNOLOGI

Opplysningstjenesten nede grunnet dataproblemer

Telegiganten Bell Atlantic oppgraderer dataprogramvaren hos opplysningstjenesten hver uke. Denne uken gikk det galt. Syv stater måtte på mandag klare seg uten "This is your operator, how may I help you?"

Rune F Olsen
27. nov. 1996 - 09:00

Forestill deg at du må ha tak i et telefonnummer. Du ringer 180, men kommer ikke gjennom. Faktisk kommer du ikke gjennom i løpet av arbeidsdagen i det hele tatt.

Det var akkurat det som skjedde for de som ringte til opplysningstjenesten til Bell Atlantic på mandag. Syv stater ble rammet av en feil i oppgradering av programvaren som styrer databasen over telefonnummere. Telefonoperatørene klarte rett og slett ikke å logge seg på databasen, melder Wired News. Bell oppgraderer denne programvaren hver uke, og unnskylder seg med at "slike ting skjer".

2.000 telefonoperatører fikk en heller tiltaksløs arbeidsdag, og utallige kunder ble rammet av datafeilen. Bell Atlantic mottar omtrent 2,3 millioner oppringninger til opplysningstjenesten hver dag. De nye oppgraderingene ble slettet fra systemet i løpet av mandagen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra