RESULTATERFINANS

Opptur for Cell i Norge

Tredje kvartal er hyggelig lesning for dem som fortsatt har bevart troen på konsulentbransjen på Internett. - Vi går med overskudd i Norge, hevder administrerende direktør Sverre Hurum i Cell Network.

27. sep. 2001 - 14:28
Icon Medialabsi opp 15 ansatte i NorgemarchFIRSTmå permittereCell Network AS

Men det har ikke skjedd smertefritt.


De siste 28 norske ansatte fikk beskjed like før sommeren og fikk ikke noe tilbud om sluttpakker. Det hadde ikke konsulentselskapet råd til.

Så sent som i februar 2001 var administrerende direktør Sverre Hurum svært optimistisk med tanke på fremtiden. "Hurum har også planer om å utvide staben i året som kommer", skrev Cell i en pressemelding ved begynnelsen av dette året.

Han kunne vanskelig forestille seg at markedet skulle stupe. Men Cell-sjefen har likevel gode nyheter:

- Nå tjener vi i Norge penger, sier Hurum til digi.no.

- Dermed har vi nådd det første målet som vi satte for tredje kvartal, sier han.
- Vi er blitt veldig mye mer fokuserte og har satt klarere mål per person. Alle som jobber hos oss er blitt mer operative, sier han, noe som innebærer at hver ansatte har fått sine egne budsjett som de skal holde.

- Det finnes fremdeles ulønnsomme deler av virksomheten, men vi er iferd med å gå gjennom alle områder nå. Det er spesielt området for systemutvikling som går bra, sier Hurum som kommer fra selskapet Mandator, et konsulentselskap som hadde en mye sterkere IT-profil enn webbyrået og nettkonsulentene i Cell Network.

Hurum vant maktkampen mot Bente Sollid da fusjonen mellom Mandator og Cell ble gjennomført i fjor sommer.

Ifølge informasjonssjef Robert Karlsson i morselskapet Cell Network AB, er selskapet i dag tilnærmet et IT-konsulentselskap som driver mye med systemintegrasjon og forretningsutvikling både på Internett og innen telesektoren.

- Vi kommer til å drive med digitale medier også i fremtiden, men vi er absolutt ikke et hipt internettselskap. Dette prøver vi å få flere og flere til å forstå, sier Karlsson. Han mener at utviklingen i retning teknologi, blant annet er et utslag av at to-tredeler av de ansatte var fra Mandator ved fusjonen. Den andelen skal ha økt i etterkant.

I tillegg har Cell vært svært aktive det siste året med å selge unna selskap som de ikke har definert som kjernevirksomhet. Blant annet har de kvittet seg med alt som kunne minne om medieaktiviteter.



Et annet konsulentselskap som tjener penger, er det som ble startet av tidligere Cell-ansatte Olav Folkestad og Erik Moe-Helgesen i norsk-eide BEKK Consulting AS. BEKK-sjefene hevder de har gått i pluss siden starten.

Men krisen er slett ikke avblåst, verken innen konsulentbransjen på Internett eller innen Cell. Konsernets tap første halvår var på hele 707 millioner svenske kroner etter nedskrivning av goodwill. Omsetningen for Cell første halvår var på 769 millioner svenske kroner.

Informasjonssjef Karlsson verken vil eller kan si noe om hvordan den svenske virksomheten går økonomisk sett. Rundt 700 av de 1.400 ansatte i konsernet befinner seg i Sverige.

Terrorangrepet mot USA 11. september har ikke hjulpet på situasjonen i markedet totalt sett.

- Ja, jeg tror vi, som alle andre, kommer til å bli berørt av dette, sier Sverre Hurum.
- Det vil kanskje ikke være en påvirkning på kort sikt, men det er klart at hvis markedet bryter sammen, vil det få effekt også for oss, sier han med en hul latter.

- Vi må alltid tilpasse oss det markedet vi befinner oss i, svarer Hurum på spørsmål om det vil være aktuelt med nye personalkutt etter at de har analysert seg ferdig med driften i Norge.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.