BEDRIFTSTEKNOLOGI

Opticom-konkurrent ruller ut kretser

En mulig amerikansk konkurrent av Opticom er ferdig med sin første testbrikke.

21. jan. 2002 - 14:36
Opticom ASARolltronics


Rolltronics-sjef Michael Sauvante forteller til månedsbladet Technology Review, utgitt av Massachusetts Institute of Technology, at Bell Labs arbeider med en helt plastbasert brikke-teknikk som høres ut som en Opticom-konkurrent.

- Bell Labs vil aldri oppnå farten silisium-brikker gir, hevder Sauvante.

Rolltronics bruker såkalt amorphous (ikke-krystallisert) silisium til å skape kretsbaner. Selskapet arbeider ikke med å stable kretser i lag slik Opticom gjør.

Rolltronics fortalte før helgen at selskapets produksjonspartner, Iowa Thin Film, nå har produsert selskapets første krets. Iowa Thin Film har gjort dette med en rullbasert produksjonsteknikk der plastgrunnlaget blir rullet gjennom en prosess og påført de forskjellige silisium-lagene.

Det amerikanske selskapet mener at deres produksjonsprosess er svært mye billigere enn dagens wafer-baserte (runde skiver) teknikker. Rolltronics mener at deres teknikk kan lage alle type databrikker, inkludert minnekretser, skjermer og identifikasjonsbrikker.

Det amerikanske selskapet sier nå at man er ferdig med forskningsfasen. I løpet av to år vil det være produkter med selskapets teknikk i salg, påstår Sauvante.

Men Rolltronics-teknikken har en stor ulempe. Foreløpig er de minste kretsbanene så brede som 10 mikrometer, noe som er rene motorveier i forhold til vanlige silisium-kretser. Men dette er nok for svært mange typer brikker, påstår Sauvante, selv om det ikke er mulig å bruke til kompakte minnekretser og Intel-prosessorer.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra