RESULTATERFINANS

Opticom ytterligere forsinket med Intel

Opticom er ytterligere forsinket med Intel-avtalen, opplyser hovedaksjonærene Robert Keith og Thomas Fussell (bildet). De avviser at de snakker aksjen ned av egeninteresse. I markedet spekuleres det i skattemotiver.

29. okt. 2003 - 11:01

Det er digi.no søsterpublikasjon iMarkedet som skriver dette.

Det siste året har frustrasjonen hos Opticom-aksjonærene økt kraftig. Teknologiske problemer i utviklingsprosjektet med Intel, som startet for over ett år siden, er hovedårsaken til investorfrustrasjonen.

Den siste tiden har det imidlertid toppet seg, og småaksjonærene reagerer sterkt på negative uttalelsene fra Opticom-topp Robert Keith.

Men det er fortsatt ikke positive signaler å få om Intel-prosjektet.

- Prosjektet er ytterligere forsinket, medgir Keith overfor iMarkedet, og legger til at Opticom fortsatt ikke har klart å nå kravene som Intel har satt til hybridprosjektet, hvor Opticoms datterselskap Thin Film utvikler en minnebrikke basert på polymer (plastikk-materiale) og tradisjonell silisium-materiale.

Han avviser samtidig at det er hans egeninteresser som er bakgrunnen for det som oppfattes som negative uttalelser. Keith påpeker at han er nødt til å komme med et realistisk bilde av situasjonen. Selskapet brenner kontanter, og på et tidspunkt vil Opticom måtte gjøre en emisjon, sier den britiske investore.

Markedet spekulerer i at Keith og medinvestor Thomas Fussell ønsker å jekke ned Opticom-kursen, for å få tak i Opticom-aksjer billigere på et senere tidspunkt. I tillegg spekuleres det i at forsøket på å få ned Opticom-kursen er skattemotivert.

Les hele saken hos iMarkedet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.