RESULTATERFINANS

Opticoms første RAM-brikke

Under en presentasjon i dag tidlig viste Opticom frem det første eksemplaret av sine kommende RAM-minnebrikker. Selskapet hevder at plastteknologien nå er like rask som tradisjonelle silisium-brikker. RAM-brikkene kommer imidlertid tidligst i salg i år 2001.

Einar Ryvarden
3. juni 1999 - 11:25
RAM-brikke fra Opticom.
RAM-brikke fra Opticom.

Opticom avholdt sin andre årlige informasjons-presentasjon i dag tidlig. Under presentasjonen viste selskapet frem den første prototypen av en minnebrikke basert på deres plastteknologi som kan både kan skrive og slette informasjon. Tidligere har selskapet bare vist frem en ROM-brikke der innholdet programmeres og ikke kan endres.

RAM-brikken viser at Opticom skrider fremover mot sitt mål – å lage en ny type minnebrikker basert på plastfilm i stedet for tradisjonell silisium (silikon). Selskapet presenterte ytelsestall fra prototypene som viser at plastminne-kretsene nå kan sende signaler nesten like raskt som silisium-teknologien som brukes i dagens minnebrikker.

I tester har Opticom oppnådd en fart på 500 MHz, mens de hevder at konkurrenter som også arbeider med plastkretser bare klarer 2,4 kilohertz. Dessuten hevder Opticom at deres plastbrikker leser og skriver informasjon til minnecellene

Den nye prototypen har to lag minnekretser bygget på toppen av en silisium-krets. Senere planlegger Opticom å stable hundrevis av lag oppå hverandre uten en silisiumkrets i bunnen. Slik skal Opticom kunne lagre terabyte-mengder med informasjon på et kredittkort.

Men når, til hvilken pris, hvem som skal lage de ferdige brikkene og hvem som har laget prototypene vil ingen i ledelsen i Opticom si noe om. Til stede var begge de omstridte britiske investorene Robert Keith og Thomas Fussel, samt gründeren Gude Gudesen, to forskere og nyansatt administrerende direktør Stein Onsrud (tidligere sjef for CA Norden)

Den eneste indikasjonen på fremdriftsplan var to kurver som viser at de planlegger å være ferdig med en 1 GB-prototype av ROM-brikken mot slutten av året og en 1 GB versjon av RAM-brikken mot slutten av neste år. Thomas Fussel ville ikke svare direkte på spørsmålet, men hevdet at når disse prototypene er på plass, kan partnere sette i gang produksjon.

- Forhandlingen har tatt lengre tid enn vi først trodde. Det er enkelt å være rask og si ja til en dårlig avtale, sa Fussel. Vi skal sikre oss en best mulig avtale for våre aksjonærer.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.