BEDRIFTSTEKNOLOGI

Oracle angriper Exchange på nytt

Oracle angriper Microsoft epost-server Exchange hardere med nye muligheter for dokumentdeling.

23. aug. 2005 - 09:03

Oracle Collaboration Server som er Oracles angrep på Microsoft Exchange. Oracle markedsfører sitt produkt ikke bare holder styr på epost og kommunikasjon, men også alle dokumenter i en bedrift. Oracle mener at skille mellom hva man deler gjennom epost og dokukment-systemer er liten.

Og det er på dokument-siden Oracle forsterker Collaboration Server ytterligere. Versjon 10g innholder to store nyheter, offentliggjorde Oracle i går, skriver blant annet Cnet.

Med Collaboration Workspaces tar Oracle opp konkurransen med Microsoft Sharepoint-pakke. Sluttbrukere får et eget og bedre verktøy for å bla og dele verktøy - gjennom en Internett-server. Her kan brukere selv sette opp prosjekter, dele informasjon og lage tidsplaner.

I tillegg får bedriften et bedre system for å styre rettigheter - hvem skal få se på og hvem skal få endre på hva, noe som etterhvert har blitt et absolutt sikkerhetskrav til slike løsninger.

Oracle fremhever også deres tilbud lagrer alt i en felles database, noe som åpner for sentralisert, mer effektiv drift og mindre dobbeltlagring. Microsoft har planer om å flytte Exchange over på SQL Server sent i år.

Oracle har foreløpig ikke offentliggjort noe informasjon på deres eget nettside om sin nye Exchange/Sharepoint-konkurrent.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra