RESULTATERFINANS

Oracle: Større framgang enn SAP og Microsoft

Programvarebransjen er ikke død likevel. Database-leverandøren Oracle vokste 25 prosent i sitt fjerde kvartal, mer enn både SAP og Microsoft - og Larry Ellison jubler.

Einar Ryvarden
16. juni 1999 - 10:15

Verdens neste største programvareselskapet tjente 4,15 milliarder kroner i sitt fjerde kvartal, et hopp opp på 31 prosent fra fjerde kvartal i fjor. Med dette motbeviser Oracle-sjef Larry Ellison ettertrykkelig databransjens frykt for at de store kundene hadde satt strek for it-investeringer i dette årtusenet.

Oracle hadde et svakt tredjekvartal og fortalte tidligere i uken at de skulle si opp 325 personer, noe som bidro til denne nervøsiteten.

Oracle omsatte for 22 milliarder kroner i sitt fjerde kvartal etter en vekst på alle felter. Det er særlig salget av Oracles hovedprodukt, databaser, som bidro til det hyggelige resultatet. Dette produktsalget har svingt de siste kvartalene, men hoppet nå opp 25 prosent.

Larry Ellison smiler nok likevel bredest på grunn av hoppet i salget av avanserte økonomisystemer. Der erkekonkurrenten SAP og Baan sliter, vokser Oracle med rekordfart. SAP varslet tidligere i våres blodrøde tall. Senere forsøkte selskapet å pynte på resultatet, men 22. april slapp SAP tall som viste at inntektene i realiteten falt med 29 prosent fra samme kvartal i fjor. Likevel steg produktsalget med syv prosent.

Oracle kan også tromme seg på brystet over å ha slått Microsoft som bare la frem en 15 prosent salgsvekst i sitt siste kvartal. Oracle gjør det også meget bra i det for dem nye markedet for kunderelasjons-system - selskapet er nå nest største, bare bak Siebel.

Stein Surlien, sjef i Oracle Norge, offentliggjør ikke kvartalstall, men markedssjef Harald Løvvik forteller at Norge vokser enda raskere enn moderselskapet. Dessuten kan ha smykke seg med utmerkelsen "Beste kontor i Europa".

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra