BEDRIFTSTEKNOLOGI

Oracle-topp: - Bill Gates, hiii-hiiii, må lære at bankran er galt

- Det er åpenbart at Microsoft gang på gang har brutt loven og at selskapet må dømmes for det. Bill Gates får jo faen meg Rockefeller til å fortone seg som et dydsmønster, hiii-hiii.

Øystein Kvistad
21. sep. 1999 - 01:00
Larry Ellisons karakteristiske kneggelatter satt løst da han under fredagens pressekonferanse i London ble bedt om å kommentere sitt syn på monopolrettssaken de amerikanske myndighetene har reist mot Microsoft. Og som vanlig nøyde ikke Ellison seg med å skyte små piler med luftgevær - kun hagla duger for Oracle-sjefen, som med et understatement slo fast at "joda, Microsoft styres av en gjeng smarte gutter".

- Du jo være smart når du kan rane en bank, får lov til å beholde pengene, og den eneste "straffen" du får er at du en gang i uka må gå i terapi der du lærer at det er galt å rane banker.
digi.no møter Larry

Slik sammenliknet Ellison det Bill Gates og Microsoft har gjort i forhold til Netscape og andre konkurrenter. Etter Oracle-sjefens mening har Microsoft gjentatte ganger misbrukt sin monopolmakt.
- Det er åpenbart at Microsoft gang på gang brøt amerikansk lov. Vitnemål har jo vist at de betalte folk for ikke å bruke andres produkter. Sannheten er at det sterkeste selskapet i verden tok rotta på 90-årenes mest innovative selskap i Silicon Valley. Netscape er ikke mer. Det er et sørgelig faktum, men det er sant. Netscape er borte. It's gone, sa Ellison og satte opp sin dystreste mine.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra