BEDRIFTSTEKNOLOGI

Orange på børs til lavere pris

Børsnoteringen av mobilselskapet Orange ser ikke ut til å bli en god historie for eieren France Telecom. Selskapet blir verdsatt til mellom 450 og 530 milliarder kroner, eller en tredel av verdien stipulert i fjor sommer.

Frode Eriksen
22. jan. 2001 - 08:48
France TelecomOrange Plc.Mobilix AS

Verdifallet på Orange illustrerer tydelig de høye bølger som telekom og mobilaksjer har opplevd siden i fjor. Børsnoteringen for Orange blir med andre ord ingen spesielt bedre opplevelse enn Telenor fikk med sin aksje som ble børsnotert i desember i fjor.

Dermed vil Orange også la seg selge til en viss rabatt i forhold til den virkelige verdien, som antas å ligge over 70 milliarder euro, for å sikre en viss interesse for aksjen.

Denne børsnoteringen vil i sin tur få konsekvenser for andre selskap som planlegger børsnotering i vår, skriver Financial Times. Blant disse selskapene finnes Deutsche Telekom, KPN og British Telecom som alle planlegger å børsnotere mobilvirksomheter i vår.

På den positive siden må det også noteres at over en halv million privatpersoner har forhåndsvarslet sin interesse for å kjøpe aksjen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra