BEDRIFTSTEKNOLOGI

OS for digitale kameraer

Det to måneder gamle selskapet Flashpoint Technology har utviklet et operativsystem for digitale kameraer. Selskapet planlegger nå å åpne et kontor i Tokyo for å promotere produktet sitt.

Anders Berg
27. nov. 1996 - 13:00

Ettersom Bill Gates og Microsoft for tiden lager operativsystemer til selv de minste tekonlogiske ting, fant det 2 måneder gamle selskapet Flashpoint Technology at de skulle komme han i forkjøpet på ett området. Flashpoint Technology har nemelig utviklet et operativsystem for digitale kameraer, og har begynt å samle inn lisensavtaler med Japanske elektro- og kameraselskaper.

Oprativsystemet gir datamaskin-funksjoner til digitale kameraer, som muliggjør enkle operasjoner av kamearet via ikoner, og på-stedet editering av bildene. Det nye operativsystemet kan kjøres på RISC (Reduced Instruction Set Computer) prosessorer laget av firmaer som Motorola Inc. og Hitachi Ltd.

Siden forrige høst har digitale kameraer blitt økende populære, og Flashpoint, som idag har 24 ansatte, planlegger nå å åpne et kontor i japan slik at de kan få sitt nye produkt promotert til de riktige selskapene og bransjene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.