JUSS OG SAMFUNN

Oslo Børs samarbeider med Hegnar

Trygve Hegnar-eide Finansavisen og Oslo Børs skal sammen profilere den internettbaserte presentasjonstjenesten "Financialhearings." Oslo Børs vil oppfordre de noterte selskapene om å bruke tjenesten, som selges av Finansavisen. Men iMarkedet, som sender live fra de store presentasjonene over nettet, er svært kritisk til samarbeidet mellom de to aktørene.

Sigvald Sveinbjørnsson
8. nov. 2000 - 12:08
Oslo BørsFinansavisenFinancialhearings

Finansavisens egen "Investor Relation for Hire" skal også være behjelpelig med å lage et helt konsept, hvis selskapene skulle ønske dette.



- Vi i Oslo Børs mener at dette var et godt tiltak, det er med på å knytte investorer og selskapene bedre sammen, og skape økt forståelse for selskapene på børsen, sier
Bernt Bangstad, informasjonssjef ved Oslo Børs.



- Dette kunne ha vært en hvilken som helst annen aktør, sier Bangstad til digitoday.no.

iMarkedet

og Finansavisen - jour.anmAre Slettan

I en kommentar skrev Trygve Hegnar at det var det samme som gjaldt med rettigheter for denne typen presentasjoner som det er for Fotballforbundet- som eier rettighetene til fotballkampene i Norge.

- Jeg er veldig betenkt over at Oslo Børs setter sitt stempel på dette, sier Slettan.

Trine Sande, som er Investor Relations i Finansavisen, og som er ansvarlig for financialhearings.com i avisens regi, sier at hvem som helst er velkommen til presentasjonene.


Men hun tilbakeviser at selskapspresentasjoner er åpne møter hvor alle som vil kan delta.

- Noen selskaper vil kanskje ikke at det skal svirre ti web-kamera rundt om i lokalet mens de presenterer konseptet, sier Sande til digitoday.no. Hun ser heller ingen betenkeligheter med at Finansavisen og Oslo Børs samarbeider på dette feltet.

Denne oppfatningen deles av Bangstad, som sier at denne måten å gjøre presentasjoner på er godt etablert i Sverige og flere land i Europa, deriblant England. I en pressemelding fra Finansavisen og Oslo Børs heter det at hele 800 presentasjoner vil bli gjennomført gjennom "financialhearings", da i regi av svenske Finanstidningen.

Tungvekteren Financial Times er dessuten med på samarbeidet som også den finske avisen TalousSanomat.

Bernt Bangstad sier til digitoday.no at det har vært penger med i bildet i dette samarbeidet. - Det har vært en transaksjon, men hvilken vei, når eller hvor vil jeg ikke kommentere.

Han vil heller ikke kommentere hvor mye penger det er å snakke om.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.