BEDRIFTSTEKNOLOGI

Over 300.000 nye GSM-telefoner i 96

Temperaturen i mobiltelefonmarkedet i Norge er fortsatt høy, med over 300.000 solgte GSM-mobiltelefoner så langt i år. Elektronikkforbundet spår at det kan bli solgt så mange som 360.000 mobiltelefoner i år.

Frode Eriksen
5. des. 1996 - 11:30

I fjor ble det solgt rekordmange GSM-telefoner. Hele 398.000 GSM-telefoner fant sine eiere, blant annet som en følge av en serdeles het sommer der mobiltelefonene så og si ble kastet etter kundene av de to operatørene Telenor Mobil og NetCom.

- Årets salgstall er langt høyere enn forventet. Det vil bli solgt bortimot 60.000 flere GSM-telefoner enn vi hadde regnet med, sier informasjonssjef Erik Andersen i Elektronikkforbundet.

I dag har Norge, sammen med de andre nordiske landene verdensrekord i mobiltelefontetthet. 27 prosent av landets befolkning har mobiltelefon, noe Elektronikkforbundet mener vi øke til godt over 30 neste år.

- 1997 vil også bli et godt år for mobiltelefonsalg, men neppe bedre enn i år, sier Andersen.

Markedssjef i Nokia Mobile Phones Scandinavia, Lars Bjarnemark, er mer optimistisk enn Elektronikkforbundet. Nokia har en markedsandel på 35 prosent i Norge.

- Vi regner med at salget neste år vil nærme seg 1995-nivået. Dette på grunn av signaler i markedet om at både abonnementspriser og samtalepriser vil gå ned. I tillegg tror vi at de generelle oppgangstidene vil føre til at stadig flere vil skaffe seg mobiltelefon, sier Bjarnemark.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra