BEDRIFTSTEKNOLOGI

Overskuddet ned i Alcatel

Første halvår reduserte Alcatel driftsresultatet med 11 prosent til 311 millioner euro, men selskapet holder seg likevel til målet om at overskuddet for hele året vil ende på 1,2 milliarder euro. Nedgangen forklares med økt forskningsaktivitet.

Frode Eriksen
9. sep. 1999 - 13:00

Alcatel økte salget med seks prosent til 10,09 milliarder euro. Analytikere hadde ventet at resultatet ville bli redusert med mellom 10 og 20 prosent første halvår.

Selskapet økte overskuddet innenfor telekomutstyr med 21 prosent til 151 millioner euro, og var den eneste avdelingen som økte overskuddet. Dette kommer ifølge selskapets pressemelding som en følge av økt salg av undersjøiske kabler.

Alcatel har posisjonert seg for å møte sektorens økte krav innenfor verdiøkende tjenester, og mener at året under ett ikke blir bedre enn hva halvårsresultatet tilsier.

Blant annet merker selskapet økt interesse for ADSL og den økte forskningsaktiviteten skjer blant annet innenfor dette området. Alcatels ADSL-virksomhet forventes å dobles hvert år de neste fire-fem årene, avhengig av hva som skjer i Europa og Asia.

For et år siden sørget en profit warning fra selskapet for å redusere børsverdien på selskapet med 80 milliarder kroner på en dag, etter en nedgang i aksjeverdien på 38 prosent.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra