BEDRIFTSTEKNOLOGI

P@rty 99 forberedt på storinnrykk

- Vi har solgt 150 billetter etter vel en ukes salg, sier arrangementssjef Stian Eliassen til digi.no. Han er helt sikker på at mer enn 400 ungdommer fra hele Barentsregionen vil ta del i DNDs IT-samling i Lakselv.

Eirik Rossen
2. aug. 1999 - 13:30

Det skal nå legges ut billetter til salg i Sverige og Finland. Det er satt av 40 plasser til russisk IT-interessert ungdom, fra Murmansk og Apatiti. Disse velges ut gjennom DNDs (Den norske dataforening) russiske søsterorganisasjon, og får dekket både reise, opphold og leie av PC.

- Vi håper på en fifty-fifty fordeling av gutter og jenter blant russerne, sier Eliassen.

På fjorårets P@rty var det 22 prosent jenter. Da henvendte arrangementet seg utelukkende til norsk ungdom.

- I år har vi et samarbeid med det internasjonale seminaret BarIT som også organiseres av DND, forteller Eliassen.

- BarIT ser verdien i et bredt anlagt ungdomstilbud. Derfor legger vi opp et program som kan samle ungdom fra hele Barentsregionen og hele Norge.

Programmet favner svært bredt, fra spill, konkurranser og grafikk til faglige forelesninger og orientering om yrke og utdanning. Flere universiteter og videregående skoler er med på opplegget. Cisco stiller med både yrkesorientering og forelesere. I tillegg stiller folk fra Merkantildata.

- Cisco er en av hovedsponsorene, sammen med Finnmark fylkeskommune. Cisco stiller opp med high end-utstyr som de tenker å tilby The Gathering neste år. De vil bruke denne anledningen til å prøve ut helt nye ting.

Av alle norske IT-arrangementer for ungdom, er bare The Gathering større enn P@arty 99 i Lakselv, mener Eliassen. Alle deltakere blir knyttet sammen i et lokalnett, og får gratis tilgang til Internett mens samlingen varer. De som har med egen PC betaler 250 kroner for arrangementet som går fra 10. til 12. september. Overnatting er gratis, husk sovepose og liggeunderlag.

Sjekk pekerne nedenfor for mer informasjon.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.