BEDRIFTSTEKNOLOGI

Palm sitter i myra

I en melding til markedet advarer Palm, produsenten av de populære PDA-ene med samme navn, mot elendige resultat i tiden som kommer. Omsetningen vil være halvparten av det man hadde ventet, og selskapet venter å tape mer enn dobbelt så mye som ventet når resultatet skal legges frem.

Sigvald Sveinbjørnsson
18. mai 2001 - 10:17

31. mai ender Palm Computing sitt fiskale fjerdekvartal, og rapporterer ikke lenge etter tallene fra kvartalet. Dette kommer ikke til å bli pene tall.

Torsdag gikk selskapet ut og advarte mot dårlige resultater og kraftig fall i omsetningen, melder Wall Street Journal.

I en profit-warning melder selskapet om at tapet i fjerde kvartal vil bli mer enn dobbelt så stort enn det selskapet hadde ventet. Omsetningen vil være omtrent 50 prosent under tidligere antagelser. Dette er tall som analytikere har regnet etter, og basert sine analyser og prognoser på.

Ikke overraskende raste Palms aksjekurs etter markedet på Nasdaq stengte for ordinær handel.

Palms aksjekurs har stupt 75 prosent så langt i år. I after-market torsdag falt selskapet ytterligere 21 prosent.

Selskapet venter å tape mellom 170 og 190 millioner dollar i fjerde fiskale kvartal, mens omsetningen vil være mellom 140 og 160 millioner dollar.

Det er den økonomiske nedgangen, samt produksjonsproblemer av nye modeller, som har fått selskapet til å vise dårligere tall enn ventet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.