BEDRIFTSTEKNOLOGI

PalmOS 5 tilgjengelig for utviklerne

Versjon 5 av operativsystemet styrker Palm-plattformens evne til å konkurrere med funksjonaliteten til Windows-baserte PocketPC.

10. juni 2002 - 16:23
PalmSourcePalm Computing

Les også

Versjon 5 av PalmOS gjøres tilgjengelig for utviklere fra i dag. Det har vært i emning lenge, men inneholder likevel ikke egenskapene assosiert med BeOS som Palm overtok i fjor fra konkursboet til Be. Dette gjelder først og fremst avanserte egenskaper innen grafikk og multimedia.

PalmOS 5 er beregnet på ARM-kompatible prosessorer fra flere leverandører, blant dem Intel, Motorola og Texas Instruments. Dette er en prosessorfamilie med flere kraftige utviklingsmuligheter.

Det nye systemet vil kunne kjøre programvare beregnet på eldre utgaver. Det gir et bedre brukergrensesnitt, og tilbyr forbedringer som er påkrevet når hånd-PC-er for alvor skal brukes over trådløse nettverk.

Innebakt i operativsystemet er tjenester innen datakryptering og SSL, sterkt forbedret lyd, evne til å benytte skjermer med høyere oppløsning, og støtte til trådløst Ethernet etter 802.11b-standarden, i tillegg til Bluetooth og oppringt mobilt samband. Forbedringene innebærer at PalmOS 5-apparater vil kunne brukes til en lang rekke oppgaver der dagens Palm ikke strekker til, blant annet sikker håndtering av trådløse transaksjoner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.