RESULTATERFINANS

Påskero på børsen

Det har blitt påskero på Oslo Børs. Etter at amerikanske investorer fant ut at de store IT-aksjene på Nasdaq ble fristende billige, fant norske investorer ut det samme. Dermed steg IT-indeksen tirsdag med 4,43 prosent.

Sigvald Sveinbjørnsson
18. apr. 2000 - 16:35

At det norske markedet ikke har 'guts' nok til å fjerne seg fra Nasdaqs rykk og napp viste seg igjen tirsdag. At Oslo Børs har vært i disharmoni med Nasdaq to mandager på rad er et godt tegn på dette. Mandag for en uke siden steg Oslo Børs, og særlig IT- indeksen, markant. Da Nasdaq samme dag åpnet like før stengetid i Oslo, viste alle piler ned. Tirsdagen etter måtte Oslo Børs stupe, for å holde tritt med Nasdaqs sprell.

Les hva som skjedde for en uke siden:


Frykter nytt IT-fall på Oslo Børs
Helrødt på IT-indeksen

I går, mandag skjedde noe av det samme. Da var det rødt på Oslo Børs, en mulig reaksjon på det som skjedde fredag på Nasdaq. Men Nasdaq fulgte ikke opp sitt eget svalestup mandag. Investorene kastet seg i stedet over aksjer de mente var blitt billige. Og atter gjentas operasjonen i Oslo...

Tirsdagen pekte dermed pilene oppover i Oslo, dog i full forvissing om at Nasdaqs veier er uransakelige. Det kan virke som om investorene på Oslo Børs kjøpte seg forsiktig inn på selskaper som EDB Business Partner, Merkantildata, EverCom, Norman, Infostream og Nordic VLSI som alle fikk en grei oppgang på mellom tre og ni prosent.

Dagens vinner er EDB Business Partner, som stiger rundt 12 prosent.

Nasdaq stiger også tirsdag ettermiddag norsk tid. Etter en knapp times handel er Nasdaq opp 2,69 prosent. Kjøpefesten på aksjer som flere mener er billige etter fredagens fall, ser ut til å fortsette enda en stund. Trenden er også klar her: Investorene liker substans, og lar de mest oppblåste Internett-aksjene ligge i fred.

Les hva som skjedde på Nasdaq mandag:


Oksen er tilbake på Wall Street

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.