BEDRIFTSTEKNOLOGI

PC-er ikke kompatible med Windows 98

Flere PC-produsenter ber nå eiere av enkelte PC-modeller å vente med å oppgradere til Windows 98. Eierne må få installert oppgraderinger av BIOS og spesielle drivere.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
3. juli 1998 - 16:49

Ifølge PC Week Online har blant annet Dell og Toshiba lagt ut informasjon på sine respektive nettsteder hvor brukerne av enkelte PC-modeller fra selskapene blir oppfordret til å vente med å installere Windows 98.

Disse advarslene kommer en drøy uke etter at Microsoft offisielt lanserte operativsystemet. Erfaringene med oppgraderingen har vært svært blandete, mens noen ikke har støtt på problemer i det hele tatt, har andre hatt store problemer. Spesielt gjelder dette litt uvanlig maskinvare og SCSI-enheter.

Dell advarer spesielt brukere av de bærbare Latitude PC-ene mot å oppgradere, inntil selskapet blir ferdig med sine programvareoppgraderinger. Brukere av blant annet Inspiron PC-ene blir bedt om å laste ned nye drivere til modem- og grafikkort før de oppgraderer Windows.

Toshiba advarer også brukere av visse bærbare PC-modeller mot å oppgradere til Windows 98. Problemene Toshiba forteller om, gjelder PC-er som er forberedt for ACPI (Advanced Configuration Power Interface) strømstyring, men hvor denne funksjonaliteten likevel ikke støttes av BIOS og drivere.

Også Compaq og IBM melder om problemer med enkelte av sine modeller.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra