BEDRIFTSTEKNOLOGI

PC-salget opp 15 prosent i april/mai

Veksten i PC-markedet fortsatte i april og mai. Ny teknologi, bedre lagerrutiner og konkurransedyktige priser har dannet grunnlaget for veksten. Echard Pfeiffer (bildet) har god grunn til å være fornøyd med Compaq som fortsatt er nummer en. HP og Dell vokser mest.

Caspar Lund
28. juli 1997 - 14:28

Dataquest og IDC har i dag publisert analyser som viser at de store dataselskapene opplevde to-sifret vekst i april og mai på verdensbasis. De nye kundene er for det meste bedrifter, melder AP.

Compaq er fortsatt en solid nummer en, mens både HP og Dell opplevde kraftigere vekst. Forskerne i de to selskapene mener at også overgangen til MMX-teknologien og maskiner til under USD 1.000 vil tiltrekke flere kunder.

- Det har kommet et produktskifte som alltid er gode nyheter for databransjen. Vi vil se og har nå også sett store kutt i prisene, sier en talsmann hos IDC.

IDC kunne raportere at det er blitt solgt 18,2 millioner PC-er i april og mai. Det er en økning på 15%. Dataquests analyser, på sin side, estimerer salget til 18,9 millioner, en økning på 19%.

Begge analyseselskapene sier at Compaq har økt sitt salg med 42%. Dermed har markedsandelen øket til hele 12%. IBM beholder sin andreplass etter at deres salg økte med 20%.

Hewlett-Packard og Dell har sett størst vekst i disse to månedene. HP som er på tredjeplass på rankinglisten har økt med 45% i henhold til IDC og 58,4% melder Dataquest. Dell økte med henholdsvis 52 prosent og 61,4 prosent.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.