RESULTATERFINANS

PC-salget opp 29 prosent

Det ble solgt 146.200 PCer i Norge de tre første månedene i år, en vekst på 30 prosent sammenlignet med i fjor. IBM har stormet frem og truer nå Compaqs tidligere soleklare ledelse.

Einar Ryvarden
8. apr. 1999 - 13:41

De tretten største PC-leverandørene i Norge solgte 146.200 pcer de tre første månedene av året, viser tall Finansavisen har samlet inn. Salgssveksten på hele 30 prosent gjør spådommene om at år 2000-problemet og dårlige økonomiske tider skulle bråbremse databransjen til skamme.

Compaq troner fremdeles på toppen med 39.700 PCer, men IBM har doblet salget sitt siden i fjor og solgte 35.000 PCer. Compaq økte bare med 18 prosent, og tapte derfor i realiteten markedsandeler. Bak disse to finner vi Dell, Siemens og de to norske produsentene Cinet og Evercom. Evercoms vekst skyldes primært oppkjøpet av konkurrenten Tech.

Leverandørene, blant annet IBM, forteller at veksten skyldes en serie store hjemmepc-kontrakter. Gustige skatteregler får stadig flere arbeidsgivere til å kjøpe datamaskiner til sine ansatte. Men Dell vokste "bare" 22 prosent fra første kvartal i fjor. Dette skyldes blant annet at en av Dells største kunder, Statoil, har stoppet bremset opp sine investeringer, sier Dells norske sjef Eirik Lunde til Finansavisen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.